Политика на приватност

Ефективно на 1 јануари 2020 година

Оваа политика за приватност опишува како ги собираме и користиме личните информации што ги давате на веб-страниците на Soulwork LLC („веб-страници“) и во врска со нашите online часови во кои се запишувате. Исто така, ги опишува достапните опции за вас во врска со нашата употреба на вашите лични информации и како можете да пристапите и да ги ажурирате овие информации.

Колекција на лични информации

Може да ги собереме следниве типови лични информации од вас („лични информации“):

 • информации за контакт, како што се име и презиме, адреса за е-пошта, адреса за пошта и телефонски број;
 • информации за наплата, како што се број на кредитна картичка, код за безбедност, датум на истекување и адреса за наплата;
 • уникатни идентификатори, како што се корисничко име и лозинка избрани од вас, број на сметка, корисничка идентификација на Фејсбук (UID) и други идентификатори што ви се доделени од нас или трета страна што сте ги овластиле со воспоставување сметка или друга врска;
 • преференци, како што се историја на дејствување, маркетинг преференции, информации што се бараат или одбиени и други селекции направени од вас;
 • демографски информации, како што се возраста, образованието, полот, интересите и поштенскиот код; и / или
 • информации за локација, како што се GPS локации, IP адреса, улична адреса, град, држава и / или телефонски број.

Употреба на лични информации

Ние ги користиме вашите лични информации за:

 • комуницира со вас;
 • соберете такси за услуги и производи одобрени за купување од вас;
 • потврдете го вашиот пристап до нашите веб-страници и вашите информации зачувани од нас; и / или
 • обезбедуваат услуги и подобрување на тие услуги.

Ние не ги продаваме вашите лични информации на трети страни. Како што е точно за повеќето веб-страници, собираме некои од вашите лични информации од вашиот компјутер автоматски, како што е опишано подолу во „Колачињата и другите технологии за следење“. Ние ги користиме овие информации за:

 • исполнете ја вашата сметка;
 • ви испрати потврда за запишување;
 • ви испрати барани информации за запишување;
 • испратете ажурирања на производи;
 • одговори на барања;
 • управувајте со вашата сметка;
 • ви го испраќаме нашиот билтен;
 • ви испраќаат маркетинг комуникации;
 • одговорете на вашите прашања и грижи;
 • подобрување на нашите веб-страници и маркетинг напори;
 • спроведување на истражување и анализа;

Ограничувања за употреба: Размена на информации

Ние ќе ги споделиме вашите лични информации ако новата цел е различна од првичната намена, но не би се сметале за материјално различни. Во рамките на таквата употреба, ние можеме да ги користиме и откриваме вашите лични информации како што следи:

 • Да се ​​промовира употребата на нашите услуги. На пример, ако ги оставите вашите лични информации кога ги посетувате нашите веб-страници и не се пријавувате на ниту една од нашите часови, ние може да ви испратиме билтени и / или промотивни е-пошта, прашувајќи дали сакате да се регистрирате за идните часови. Ако користите некоја од нашите услуги и мислиме дека можеби имате корист од користење на друга услуга, можеби ќе ви испратиме промотивна е-пошта за тоа. Можете да престанете да ги примате нашите билтени и промотивни пораки, следејќи ги инструкциите за откажување претплати, вклучени во секоја е-пошта што ја испраќаме.
 • Да ви испратиме информативна и промотивна содржина што може да изберете (или „да се вклучите“) за да добиете. Можете да престанете да ги примате нашите билтени и промотивни пораки со следење на инструкциите за откажување претплати вклучени во секоја е-пошта.
 • Да наплатиме и да собираме пари што ни се должни. Ова вклучува да ви испраќаме е-пошта, фактури, сметки, известувања за деликвенција и да ве предупредува доколку ви треба различен процес на плаќање. Ние користиме трети страни како PayPal за обработка на плаќања и испраќаме информации за наплата на тие трети страни за да ги обработуваат вашите нарачки и плаќања. За да дознаете повеќе за чекорите што ги преземаме за да ги заштитиме тие податоци, видете подолу.
 • Да ви испраќам пораки за алармни системи. На пример, можеби ќе ве известиме за привремени или постојани промени во нашите услуги, како што се планирани прекини, нови функции, ажурирања на верзии, изданија, предупредувања за злоупотреби и промени во нашата Полиса за приватност.
 • За да комуницирате со вас за вашата сметка и да обезбедите поддршка на клиентите.
 • Да се ​​спроведе усогласеност со нашите Услови на употреба и важечкиот закон. Ова може да вклучува развој на алатки и алгоритми кои ни помагаат да спречиме прекршувања.
 • Да ги заштитиме правата и безбедноста на нашите клиенти, корисници и трети страни, како и на нашите сопствени.
 • За да се исполнат правните услови, како што се исполнување на судски налози, валидни барања за откритие, валидни потерници и други соодветни правни механизми.
 • Да им обезбедиме информации на нашите претставници и советници, како што се адвокатите и сметководителите, за да ни помогнете да ги почитуваме законските, сметководствените или безбедносните услови.
 • Да се ​​гони и да се брани суд, арбитража или слична правна постапка.
 • Да обезбедиме, поддржуваме и подобриме услуги што ги нудиме. Ова вклучува агрегирање на информации од вашата употреба на нашите услуги и споделување на такви информации со трети страни.
 • Да ги пренесете вашите лични информации во случај на продажба, спојување, консолидација, ликвидација, реорганизација или аквизиција. Во тој случај, секој стекнувач ќе подлежи на нашите обврски според оваа Политика на приватност, вклучувајќи ги и вашите права за пристап и избор. Ние ќе ве известиме за промената или со испраќање е-пошта или објавување на известување на нашата веб-страница.

Гранични ограничувања

Колку што е забрането со важечкиот закон, не дозволуваме користење на нашите веб-страници и услуги од страна на некој помлад од 16 години. Ако дознаете дека некој помлад од 16 години незаконски ни дал лични податоци, ве молиме контактирајте со нас и ние ќе преземеме чекори за бришење на таквите информации.

Колачиња и други технологии за следење

Собираме одредени информации со автоматски средства кога ќе ги посетите нашите веб-страници. Со собирање на овие информации, учиме како најдобро да ги прилагодиме нашите веб-страници на нашите посетители. Ние ги собираме овие информации преку разни начини, како што се колачињата и веб-светлата, како што е објаснето подолу. Како и многу компании со онлајн услуги, можеме да користиме „колачиња“ на прелистувачот на нашата веб-страница. Колаче е мала текстуална датотека што се чува на вашиот уред кога посетувате одредени веб-страници. Ние, на пример, можеме да користиме колачиња за да ги следиме вашите преференции и информации за профилот или да ни кажете дали сте биле во посета пред тоа. Колачињата исто така се користат за собирање информации за перформансите на страницата, општата употреба и статистичките податоци за волуменот што не содржат лични информации. Ние користиме трета страна за да поставиме колачиња на вашиот компјутер за да собереме лични информации што не можат да се идентификуваат, за да собереме збирна статистика за нас за посетителите на нашата веб-страница. Вашиот прелистувач може да ви овозможи да одбиете некои или сите колачиња на прелистувачот. Можеби ќе можете да ги отстраните колачињата од вашиот прелистувач. За повеќе информации за управување со колачињата со прелистувачи, следете ги упатствата дадени од вашиот прелистувач. Нашите веб-страници исто така може да содржат електронски слики познати како „веб-светни светла“ (понекогаш наречени „надавки на еднопиксели“). Ние користиме веб-светни светла заедно со колачиња за составување на збирна статистика за да анализираме како се користат нашите веб-страници. Ние, исто така, може да користиме веб-светилки во некои наши е-пошта за да ги известите кои пораки и линковите се отворени од примателите. Ова ни овозможува да ја процениме ефективноста на нашите комуникациски клиенти и маркетинг кампањи. Ние користиме трета страна за да собереме информации за тоа како вие и другите ги користите нашите веб-страници. На пример, ќе знаеме колку корисници имаат пристап до одредена страница и на кои врски кликнале. Ние ги користиме овие информации во САМО за да разбереме и оптимизираме како се користи нашата страница.

Линкови до други веб-страници

Нашите веб-страници вклучуваат линкови до други веб-страници чиишто практики за приватност можат да се разликуваат од нашите. Ако ги доставувате личните податоци на која било од овие веб-страници, таквите информации се регулираат со нивните изјави за приватност. Ве охрабруваме внимателно да ја прочитате изјавата за приватност на која било веб-страница што ја посетувате.

безбедност

Безбедноста на вашите лични информации е важна за нас. Кога внесувате информации во нашите форми, го криптираме преносот на тие информации со користење на безбедна технологија за слој на штекер (SSL). Ние ги следиме општо прифатените стандарди во индустријата за да ги заштитиме вашите лични информации доставени до нас, и за време на преносот и откако ќе ги примиме. Сепак, ниту еден метод на пренесување преку Интернет или метод за електронско складирање не е 100% сигурен. Затоа, не можеме да ја гарантираме нејзината апсолутна безбедност. Ако имате какви било прашања во врска со безбедноста на нашите веб-страници, можете да не контактирате со пишување или е-пошта на адреса подолу.

Корегирање и ажурирање на вашите лични информации

За да ги разгледате или ажурирате вашите лични информации, можете да го поднесете вашето барање да го стори тоа со пишување или е-пошта до нас, на нашите информации за контакт, дадени подолу.

Известување за промените во политиката на приватност

Можеби ја ажурираме оваа Политика за приватност за да ги одрази промените во нашите практики за приватност. Ако направиме какви било материјални промени, ќе ве известиме преку е-пошта (испратено на е-пошта адреса наведена во вашата сметка) или со известување на нашата веб-страница или на вашата сметка пред да станете во сила промената. Ве охрабруваме периодично да ја прегледувате оваа страница за најновите информации за нашите практики за приватност.

Право на пристап до вашите лични информации

Може во секое време и од која било причина, да побарате пристап до вашите лични информации со контактирање на нас на адресата подолу. Willе обезбедиме таков пристап во разумен рок со користење на методи што ги избиравме за да се осигураме дека вашиот пристап не ги загрозува податоците на другите или нашата способност за водење бизнис ефикасно.

Право на контрола на вашите лични информации

Во секое време можете да контролирате пристап и употреба на вашите лични информации со контактирање на нас на адресата подолу. Таквата контрола ќе вклучува можност да се откажете од каква било употреба на вашите лични информации и да спречите откривање на трети лица, освен според законот или наредбата на судот за соодветна надлежност.

Контакт информации

Можете да контактирате со нас со прашања или поплаки преку пишување или е-пошта на нас:

Роб Шварц
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.